Tisztítsa meg saját maga az autó DPF-jét

Tisztítsa meg saját maga az autó DPF-jét

Az autója legelészik? Gyakrabban kell tankolni? Ez a két jel arra utalhat, hogy a részecskeszűrő elvesztette hatékonyságát, és esetleg leállt. A részecskeszűrő csökkenti a motorból származó károsanyag-kibocsátást, így a kipufogócsőből távozó részecskék kevésbé károsak. Ezért fontos, hogy a szűrő mindig optimálisan működjön.

Amikor a helyzet kritikussá válik, a részecskeszűrőn kigyullad a figyelmeztető lámpa: vagy ki kell cserélni az FAP-ot, vagy meg kell tisztítani. A tisztítás olcsóbb és könnyebben elvégezhető, teljesen saját kezűleg is elvégezheti, mert elég DPF tisztítószert önteni az üzemanyagtartályba.

A többi módszer bonyolultabb, és szerelőnek kell elvégeznie.

A dízel részecskeszűrő tisztító egy olyan vegyszer, amely belülről kifelé tisztítja a motort . Ugyanakkor megtisztítja a szűrőjét a meglévő koromrészecskéktől és regenerálja azt. A részecskeszűrő tisztítása különösen fontos, ha városi környezetben, rövid távolságon közlekedik. Valójában a szűrő nem mindig ér el elegendő hőmérsékletet a hatékony működéshez. Ekkor koromrétegek képződnek és nem tűnnek el.

Tisztítási folyamat profi módon

Amennyiben nem szeretne vesződni saját maga a részecskeszűrő tisztítás elvégzésével, bízza profi szakszervízre a dolgot. A legjobb, ha a tisztítószert üzemanyaggal tölti fel, hogy pontosan tudja, mennyi van a tartályban. Ezután egy liter gázolajra egy adott mennyiséget kell hozzáadnia. Ha azt szeretné, hogy a folyamat azonnal megkezdődjön, bizonyított tünetek esetén, országúton vagy autópályán haladjon, és tartsa a sebességmérőt 2500 ford./perc felett. Így megkezdődhet a tisztítási folyamat, és javítható a motor teljesítménye, miközben meghosszabbítja a szűrő élettartamát.

Hogyan működik a DPF tisztítás?

Ha tisztítófolyadékot ad az üzemanyaghoz, csökkenti azt a hőmérsékleti határt, ahol a koromrészecskék égnek. Ezért a kipufogógáznak nem kell olyan forrónak lennie, hogy leégesse a szűrőn felgyülemlett részecskéket.

Ez megkönnyíti a passzív regenerációt még azokon a járműveken is, amelyek nem érnek el nagy sebességet.

Ezenkívül a koromrészecskék égése sokkal gyorsabban megy végbe. A teljes regenerációs ciklus lényegesen rövidebb időt vesz igénybe, így csökken annak a valószínűsége, hogy a szűrő eltömődjön.

A DPF tisztítás előnyei

A DPF tisztításával hosszú távon pénzt takaríthat meg, mivel meghosszabbítja a DPF élettartamát. A kipufogógázok sokkal gyorsabban haladnak át a dízel részecskeszűrőn (DPF), ha az tiszta. Csökken az üzemanyag-fogyasztás: hosszabb ideig vezethet ugyanazzal a tankkal, és pénzt takaríthat meg. A DPF tisztítása olcsóbb, mint a csere. A legtöbb autós azt tapasztalja, hogy ha a DPF figyelmeztető lámpája kigyullad, a dízel részecskeszűrő tisztító hozzáadása után 10-15 percbe telik, mire a lámpa kialszik. Ha a tisztítás nem működik, ki kell cserélni a részecskeszűrőt. Ez egy drága javítás, ezért azt tanácsoljuk, hogy hasonlítsa össze az Autobutler árajánlatokat, mielőtt időpontot foglalna egy garázsba.

Related Posts