Második világháborús thriller

Második világháborús thriller

Az elmúlt évtizedekben mind Hollywood, mind a mozilátogatók felkeltették az érdeklődést és lenyűgözték a második világháborús színházi jellemzőket; filmes objektíven keresztül a második világháború háború sújtotta időszakaiba repíti a nézőket az emberi állapot és a csatatéren tapasztalható nehézségek különböző aspektusairól. A háborúról, viszályról és az ellenzéki ellenséggel szembeni elsöprő esélyekről szóló történetek elmesélése egyfajta „kenyér és vaj” volt ezekben a narratívákban, és a legtöbbet katonai akciódarabokban, valamint megindító drámai történetekben mutatják be. A háború színháza számos lehetőség közül választhat, beleértve a holokauszt népirtását, mint például az Élet szép, Schindler listája, Anne Frank naplója, valamint a militarisztikusabb akcióalapú háborús próbálkozások, mint például a Ryan közlegény megmentése, ha már a Tom Hanks filmekről beszélünk. Most a Sony Pictures és Aaron Schneider rendező bemutatja Tinseltown filmes meséinek legújabb ajánlatát a Greyhound című filmmel. Ez a film a mozi győzelmére úszik a többi cím szerinti II. világháborús film között, vagy a „hajó elhagyása” ez a haditengerészeti dráma?

A film története

1942-ben Ernest Krause (Tom Hanks) parancsnokot behívták szolgálatba, és az Atlanti-óceán északi részére küldték, hogy átvegye az irányítást a USS Keeling (más néven Greyhound) felett, egy haditengerészet rombolója felett, amelynek feladata, hogy megvédje a szállítóhajókból álló konvojt a szövetséges erőktől. . Mivel ez a küldetés az első megbízatása parancsnokként, Krause megpróbálja összpontosítani és igaz maradni, bibliai imáival / tanulmányaival és barátnőjével, Evelynnel (Elizabeth Shue) kapcsolatos gondolatokkal, aki visszautasította házassági ajánlatát, és az ilyen harci terveket csak későbbre menti. a háború véget ér. A körülöttük lévő hideg tengeren számos hajón nyomon követik és tartják a kapcsolatot, Krause és aljasa, köztük Charlie Cole hadnagy (Stephen Graham) hamarosan célponttá válik egy német tengeralattjáró „farkasfalka”, amelyek csendben behatoltak rájuk, és dolgoznak. hogy titokban hajókat vegyen ki Greyhound konvojján belül.

A jó és a rossz

Azt hinné az ember, hogy Hollywood kimerítette volna a második világháborús filmekkel való megküzdés gondolatát, különösen azért, mert a különböző stúdiócégek rengeteg színházi elemet készítettek az évtizedek során. Azonban az események új részletei kezdenek kirajzolódni a történelemből, és új „mozifényt” kínálnak a második világháború ilyen megrendítő pillanataira. Természetesen a II. világháború rengeteg különböző aspektust mutat be akár a háború európai oldalán, akár a Csendes-óceánon, valamint bemutatja katonáit (szárazföldön, tengeren vagy levegőben), és még a közepén elkapott polgári áldozatokat is. Személy szerint mindig is szerettem a háborús filmeket, mind a drámai pillanatok, mind a bemutatott katonai akciók miatt. Természetesen Hollywood nagyon szeretné ezt a két oldalt csodálatosan megjeleníteni filmes meséiben. sokan még mindig egy bizonyos típusú egyensúlyt ápolnak mind a történetmesélés, mind a történelmi hivatkozások pontossága terén. Határozottan hosszan sorolhatnám ezt a témát, és hogy mely második világháborús témájú filmeket szeretem (plHacksaw Ridge , Dunkirk , Ryan közlegény megmentése stb.), de akkor ez az ismertető bejegyzés túl hosszú lenne. Elég azt mondani…. Hollywoodnak még mindig rengeteg lehetősége van arra, hogy színházi erőfeszítéseit továbbra is a második világháború heves harcaiba fektesse be.

Ez visszavezet a Greyhound című 2020-as akciófilmhez, amely az atlanti nyílt tengeren játszódik a második világháború idején. Annak ellenére, hogy én személy szerint sok katonai háborús filmet kedvelek, ez a bizonyos film „radar alá került”, mivel az általam gyakran látogatott filmes hírfolyamok/weboldalak nem sokat mondtak a projektről, amikor először bejelentették. Azt hiszem, az egyetlen dolog, amit hallottam, az az volt, hogy Tom Hanks színészt egy második világháborús filmhez kötik. Mindazonáltal határozottan érdekelt a film, miután láttam a film előzetesét, amely nagyszerű katonai akciót és feszültséget mutatott be az előzetesben. Emiatt a film Agárhatározottan a radaromon volt, és alig vártam, hogy lássam a filmet, amikor 2020. június 12 -én mutatták be (a projektet korábban többször is kitolták), ami az Egyesült Államokban az Apák napi hétvégéjén volt. A COVID-19 világjárvány eseményei miatt azonban a Sony Pictures úgy döntött, hogy eladja a Greyhoundot, ahelyett, hogy elhalasztotta volna a filmet a mozikban való megjelenéssel; úgy döntöttem, hogy bemutatom a funkciót az Apple+ TV-n, és 2020. július 10 -én jelenik meg. Sajnos nem volt Apple+ TV-m, így volt egy barátom, aki megengedte, hogy kölcsönkérjem az övét, hogy megnézhessem a filmet. . Ez az oka annak, hogy a filmről szóló kritikám egy kicsit késik, mint a legtöbb. Szóval… mit gondoltam róla? Nos, kicsit vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Igaz, élveztem a filmet, de ezt éreztemAnnak ellenére, hogy a Greyhoundnak van néhány nagyszerű haditengerészeti akciójelenete, amelyek minden bizonnyal szórakoztatják a második világháborús katonai akciófilmek rajongóit, korlátozott a hatóköre, és a narrációs hibák hátráltatják a filmet. Ez nem azt jelenti, hogy a film unalmas (semmiképpen sem), de egyszerűen nem képes végrehajtani egy erős második világháborús katonai drámát a filmes akció és karakterfejlődés kiegyensúlyozatlan természetében.

Related Posts