Kölyök kutya menhely

Kölyök kutya menhely

Egy kölyök kutya menhely hisz a kutyákban, hiszen hit nélkül ezeknek a kis állatoknak nem könnyű. Hisszük, hogy a kutya fel tudja emelni a hangulatunkat, megváltoztathatja a napunkat, aktívan tarthat bennünket és házat alakíthat otthonná. Ők heves védőink, őrködnek és hősies cselekedeteket teljesítenek. Szabadon kínálják azt, amit az emberek egy életen át tölthetnek tanulással, vagyis a feltétel nélküli szeretetet. Sok szempontból megmentik az életünket. Ezért is egy kutyamenhely célja, hogy megszüntesse e csodálatos lények szenvedését.

Egy kölyök kutya menhely küldetése

Egy kölyök kutya menhely arra kell törekedjen, hogy csökkenteni tudja a világon kóborló kutyák számát. Ezt mentési, örökbefogadó és sterilizáló projektek, valamint figyelemfelkeltő és oktatási kampányok révén lehet megtenni egy kutyamenhelynél.

Úgy gondoljuk, hogy minden egyes kutya – függetlenül attól, hogy a világon hol születik, függetlenül méretétől, fajtájától, életkorától vagy körülményeitől – megérdemli az egészséges, boldog életet. Küldetése a kutyamenhelyeknek, hogy minél jobb körülményeket biztosítsanak a kutyáknak. Hisszük, hogy számít a közösség ereje és hogy a közös cél elérése érdekében végzett együttműködéssel hozzá lehet járulni a kutyák jobb sorsáért.

Egy kutyamenhely feladatai

Számos fontos feladatot kell, hogy ellásson egy kutyamenhely. A kölyök kutya menhely elsődleges feladatai közé tartozik a kutyáknak a mentése, majd azoknak az otthon biztosítása, ami fontos abból a szempontból, hogy a kutya megtapasztalja milyen is ha szeretetben és békességben van.

A kölyök kutya menhely feladatainál még megtalálható az oktatás és a kölykök tudatos nevelése, hiszen kicsi korukban nagyon fogékonyak még a kutyák, és ilyenkor képesek a leginkább fejlődni.

A kihívás amivel szembe kell nézzenek

Sajnos manapság rengeteg kutyát bántanak, sebesítenek meg, így nem csak árvává, hanem sérültté is téve a kutyát. Ezen sebesült állatokra minden kutyamenhely dolgozójának nehéz az érzelmek előtörése nélkül ránéznie, hiszen mindenki, aki ezen a területen mozog, az imádja a kutyákat. Ez mentálisan nagyon megterhelő, főleg ha egy kölyökről van szó, hiszen egy olyan kutya előtt áll még az élet. Persze a sérült kutyáknak ápolásra is van szüksége melyet bármely kutyamenhely állatorvosa el is tud látni minden esetben.

Related Posts